Mobilya ve perde uyumu nasıl yapılır ?

mobilya ve perde uyumu püf noktaları

İsterseniz en pahalı en lüks mobilyayı salonunuza koyun perde olmayınca o oda tamamlanmamış gözükür. Dekorasyonda perde son derece önemlidir. Odadaki halıdan parkeye oturma grubundan aksesuarlara her şey perde rengi seçiminde önemlidir. Mobilya ve perde seçimi hakkında sık yapılan hatalara düşmemeniz için bi kaç şey bilmeniz çok faydalı olabilir. Peki mobilya ve perde uyumu nasıl yapılır ?

Öncelikle mutlaka unutulmaması gereken şey ; perde seçimi en son olmalıdır. Yani mobilyayı, parkeyi ve duvar rengini belirledikten sonra perdeyi seçmelisiniz.

Mobilya ve perdeyi uyumlu bi şekilde kullanmak istiyorum deyip ikisini de aynı renk aynı tonda seçmek büyük bi hatadır. Bu hataya düşmemek için birbirini tamamlayan renkleri tercih edebilirsiniz. Çünkü birbirleriyle aynı renke perde ve mobilyalar son drce sıkıcı ve tasarım olarakta yavan bir görüntü sergilemektedir. Aynı tonu tutturmanın da zahmetli bir iş olduğunu düşünürsek bunun için bu kadar uğraşmaya gerek olmadığını anlayabilirsiniz.

Renk seçimi yapılırken nelere dikkat edilmeli ?

Perde seçerken oturma grubu renginden aynı rengin belirgin biçimde ters bir tonunu seçmektir. Bu şekilde hem oturma odanızı öne çıkarırsınız hem de perdeniz daha hoş gözükebilir. Eğer bej bir koltuğunuz varsa koyu pembe ve kırmızıya yakın tonda bir perde modeliyle eviniz oldukça şık durabilir.

Perde seçimi mobilyadan da ziyade genel olarak oturma grubu ile orantılı seçilmelidir. Bunu yapmanın bi yolu da eğer desenli koltuğunuz varsa desensiz bir perde seçmektir. Hem perdeniz hem de oturma grubunuz desenli olursa hem çok karışık olur hemde gözünüz yorulabilir. Bunu yaptığınız zaman odada bir birliktelik ve bütünlük yakalanır. Ve sonuç olarak ortaya hoş ve güzel bir görünüm ortaya çıkar.

Yani desenli koltuklarla düz renk perdeler, düz renk koltuklarla desenli perdeler büyük bir uyum oluşturur. Eğer eviniz alçak tavanlıysa ne olursa olsun desenli perdenin dışında düz perdeler tercih edin.

Eğer perde ve mobilya uyumundan konuşuyorsak kumaş uyumunu es geçmek olmazdı. Oturma grubunda kullandığınız kumaşlarla perdenin kumaşının uyuşması da oldukça önemli bi faktör. Mesela parlak kumaşlı bi koltukla keten perde kullanmanız çok absürd kaçabilir, yani dengesiz olur. Bunun yerine saten bir koltuğunuz varsa parlak bi kumaşı onun yanında kullanmanız çok hoş görünür.